Øreakupunktur/ASP

Akupunkturens filosofi bygger på vekselvirkningen mellem Yin og Yang, som er 2 modsatrettede principper. Hvis der er balance mellem yin og yang er kroppen i balance.

Behandlingen stammer fra Kina, og ifølge gamle optegnelser blev metoden brugt for mere end 5.000 år siden.

Kineserne har defineret nogle usynlige energibaner på kroppen – der kaldes meridianer. På meridianerne er der placeret punkter, der har hver deres specielle egenskab.

Øret er et microsystem, som afspejler kroppen. Ved øreakupunktur har vi mulighed for at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen.

Ved en behandling, der er mere vedvarende, stimulerer man et eller flere punkter i øret. Der anvendes en lille steril nål, kaldet ASP-nål eller Perma-nål på ca. 1 mm. Den bliver siddende i øret 2-14 dage og oftes afstøder kroppen den selv, når der ikke er brug for den længere. De kan dækkes af et lille plaster.

ASP-nålen anvendes til behandling af bl.a. stresstilstande i kroppen, ved smertebehandling i bevægeapparatet og sportsskader.

ASP-nålene kan være rigtig gode til at supplere sammen med en anden behandling. Spørg gerne Henrik, når du er til behandling ved ham.