Ayurveda

 

Shirodhara

Shirodhara er en af de bedste ayurvediske behandlinger til at berolige sindet.Det er en overordentlig beroligende behandling og mange beskriver det, som en følelse af, at blive nulstillet. Under behandlingen kan du opleve, at være uden fornemmelse af tid og sted, hvor du bare giver total slip på dine tanker. 

Shirodhara betyder: Shiro = Hoved og Dahra = Flow.

Behandlingen forgår med, at der løber olie ned på det 3 øje og henover panden og videre ud igennem håret. Kroppen & sindet kommet i en dyb indre ro og afslappet følelse, som du har med dig i langtid efter behandlingen, da du opnår en meditativ tilstand.

Formålet med Shirodhara er, at berolige nervesystemet, så krop & sind kan komme tilbage i balance.

Behandlingen er for alle  og det er absolut min yndlings behandlingen at modtage selv.

Kan anbefales til stresramte
– uro
– søvnløshed
– hovedpine
– mangel på koncentration
– tankemylder
– hormonelle ubalancer
– stress 

Til alle Shirodhara behandlinger er der en ayurvedisk hovedbundsmassage med.
Olien der bliver brugt, er en Ayurvedisk urte olie, som bliver blandet med sesamolie.

Medbring en varm hue / Tørklæde, der kan tåle olie, da olien skal blive på mindst en time efter behandlingen, og hovedet gerne skal holdes varmt. 


Jeg anbefaler, at du sætter tid af til dig selv og ikke har nogle aftaler bagefter.

De Ayurvediske læger anbefaler en kur, hvor du modtager behandlingen af 3 gange og over et forløb på 7 – 14 – 21 dage og i Indien anbefaler man ikke, at få Shirodhara efter solnedgang, da der kan være mange følelser der bliver vækket. 
Herhjemme er det lidt mere svært at undgå det - især om vinteren.


AbhyangaAbhyanga er en
 ayurvedisk olie (helkrops) behandling med lækker varm ayurvedisk olie med urter.

Behandlingen vil være hjælp til at afstresse og afgifte krop og sind. Kombinationen af olien og de blide rytmiske strøg, aktiverer energipunkter, som giver næring til krop og sjæl og skaber en dybdegående effekt.

Behandlingen starter med, at du modtager en hovedbundsmassage, imens du sidder op. Derefter kommer du ned og ligge på briksen og vil modtage en den skønneste behandling.


Da Abhyanga er en helkropsbehandling med ayurvedisk olie, anbefales det derfor at have en ældre tøj på og undertøj.

Sørg for at have tid i kalenderen til at slappe af derhjemme efter behandlingen og vent gerne en times tid med at tage brusebad.

Jeg kan varmt anbefale, at kombinere abhyanga med en efterfølgende Shirodhara.Ayurvedisk ansigtsbehandling

Skøn ansigtbehandling der giver ro,balance og en dejlig afstressende og kærlig  energi, der virker yderst beroligende på nervesystemet.

 – Afrensning 
 - Ayurvedisk ansigtsmassage
 - Maske
 - Hovedbundsmassage
 - Ayurvedisk rosencreme + olie

Der vil blive brugt røgelse og skønne dufte under behandlingen 


Ayurvedisk hovedbundsmassage

En indisk hovedmassage, som er en ældgammel Ayurvedisk behandling praktiseret i Indien igennem årtusinder.

Behandlingen involverer massage af hovedbunden, nakke og lidt skuldre og er en helt unik og anderledes behandling. Den modtages siddene i en behagelig stol, godt pakket ind. 

 - Hjælper med dyb afslapning
 - Afhjælper muskelstivhed
 - Aflaster spændinger og stress
 - Nærende for håret og hårvæksten

OBS - kom ikke med nyvasket hår, da der bliver brugt en del olie


Ayurvedisk fod massage (Kansa Vatki)

Kansa Vatki er en lille skål lavet af kobber, zink og tin. Denne metallegering (Kansa) er kendt i Ayurveda som 'helbredende metal'

Det menes, at kobber kan hjælpe med at reducere smerte og betændelse, zink til at hjælpe fordøjelses- og immunsystemet og tin til at hjælpe fordøjelsen, hovedpine og søvnløshed.

Kansa Vatki fodmassage er en vidunderlig holistisk behandling, som afslapper og balancerer krop, sind og sjæl.

Den lader den vitale livskraft-energi (også kendt som- Prana, Chi, Reiki) flyde ubesværet gennem den fysiske krop, hvilket hjælper med at booste kroppens egen selvhelbredende mekanisme.

Om Ayurveda

Ayurveda er verdens ældste sundhedssystem. Deres tilgang handler om, at skabe og vedligholde balance i vores kropog sind og ikke først når sygdommen er opstået. 

Ayurvediske behandlinger tilfredsstiller ethvert aspekt af en persons trivsel - fysisk, mental og spirituel. Ordet ayurveda er blevet afledt af sanskri.

"Ayu"  betyder "liv"  og  "Veda" betyder "videnskab".
Så "livets videnskab"

Det blev udviklet i Indien for 5000-6000 år siden og er det ældste praktiserende helbredende system i verden. Selv om det er et gammelt og velkendt helbredende system i øst, er det stadig relativt nyt i Vesten , som langsomt ved at finde sin retmæssige plads i vestlig naturlægevidenskab.

Ayurvedisk tænkning handler om, at holde immunsystemet og de selvhelbredende kræfter i god form gennem den rette livsførelse.
Både i forebyggelse og behandling indgår forskellige former for massage og kropsarbejde, brug af essentielle olier og urtemedicin.

Ayurvedaen er så STOR og indeholder så meget meget mere, end bare selve behandlingerne. 


Hvad Ayurvedisk behandling
Ayurveda er en alternativ behandlingsform der omhandler viden om livet og det at forstå sig selv.
Det handler grundlæggende om at skabe balance i både krop og sind.

De Ayurvediske læger individuelle behandlinger, herunder urtemikstur og kost, motion og livsstils anbefalinger.

I Indien bruger store dele af befolkningen udelukkende Ayurveda eller kombinerer det med konventionel vestlig medicin, og det praktiseres i varierende former i sydøst Asien.

I traditionel vestlig lægekunst går vi først til læge, når vi er syge – i den ayurvediske tradition får man mindst et årligt check og har ansvaret for, at gøre hvad lægen anbefaler.
En Ayurvedisk læge afhjælper problematikker med bl.a. urter, massager, detox m.m. 


Forebyggelse praktiseres via enkle leveregler om bl.a. kost, motion, yoga, behandlinger og meditation. Det er en tilttalende metode, der anbefaler en bevidst holistisk livsstil, for at komme i balance i krop og sind.  

De 3 doshaér
I Ayurvedisk behandling tales der om doshaer, som er en form for kropstype- eller livsenergier.

I følge denne videnskab er den vigtigste faktor for sundhed, at vi synkroniserer os med naturen ved at holde naturen i os selv i balance.

Det gør vi ved at kende til de tre doshaer, som er en form for kropstype- eller livsenergi.

De 3 doshaer kaldes: Vata, Pitta og Kapha, og disse energier findes i alt levende.

Når vi bliver klogere på vores egen særlige kropstype/livsenergi, kan vi balancere den gennem Ayurvedisk viden bl.a. om de 5 elementer: jord, vand, luft, ild og æter.

Ifølge Ayurveda er det afgørende at disse elementer er i balance, for at opnå et langt, sundt og lykkeligt liv, for du indeholder dem alle.


De fleste menneskers kropstype er ofte en kombination af ofte to doshaer.
Ved at forstå vores naturlige kvaliteter, kan vi bedre gøre det, der er brug for, for at komme i eller holde os i balance.