Bindevævsmassage


Bindevævsmassage er en effektiv dybdegående bindevævsmassage, hvor der benyttes cupper og der masseres med hænderne.

Metoden har været brugt i Kina i mange år og er en af behandlingsmetoderne i Traditionel Kinesisk Medicin TCM.

I klinikken anvender vi plastik cupping.

Når cuppen sættes på, skabes der et undertryk, der vil sørge for at øge blodgennemstrømningen til det specifikke område. Dette medfører den tydelige røde farve som kommer efter behandlingen.
Den øgede blodgennemstrømning fjerner affaldsstoffer fra området og tilfører øget ilt til bindevævet, så eventuelle myoser opløses.

Oftest efterlader cupping mærker i huden, i form af blålige eller mørkerøde blodudtrædninger. Mærkerne kommer på grund af ophobning affaldsstoffer eller blodstagnation. Mærkerne er kosmetiske og forsvinder igen. De kan være berørings ømme de første dage efter behandlingen.

Det kan oplevelses mindre smertefuldt end dybdegående fysiurgisk massage. Det strammer at have cupperne på, og cupping massagen kan give en følelse af at blive trukket i huden. Den første behandling er altid den "værste", da man her får trukket flest stagnationer ud af muskler og væv. Det er som regel også ved første behandling, at mærkerne er mest markante.

Der arbejdes med stationær cupping og glidende cupping, hvor den bruges som massage. Huden bliver smurt ind med en massageolie, så cupperne let kan trækkes langs huden på de spændte områder.


Er du gravid, kræftpatient, nyligt opereret, har diskusprolaps, får blodfortyndende medicin eller har andre komplikationer, bedes du informere os om det, så vi kan skabe de bedste rammer for dig.